Avrasya’nın en büyük plastik fuarı İstanbul’da başladı

Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı sektör profesyonellerine kapılarını açtı
 
Plastik sektörünün Avrasya bölgesinde düzenlenen en büyük, dünyada da her yıl düzenlenen fuarlar arasında Çin’den sonra ikinci fuarı olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı, 22 Kasım Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.

En son teknolojilerin ve yeniliklerin sergilendiği fuarda, 1.400’ün üzerinde katılımcı firma, 65.000’den fazla sektör profesyoneli ile bir araya geliyor. 

Plastik sektörünün geleceğini şekillendiren Plast Eurasia İstanbul Fuarı 22 Kasım Çarşamba günü kapılarını açtı. 32.kez düzenlenen fuarda, Almanya, Danimarka, İran, Rusya, İtalya, Polonya, Çin, İspanya gibi dünyanın dört bir yanından katılımcılar ürünlerini sergiliyor.   

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) iş birliği ile düzenlenen fuarın açılışına; Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Eski Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Avrasya bölgesinin en önemli ve en büyük fuarı olan Plast Eurasia İstanbul, bu sene hem katılımcı hem sergi salonu, hem de ziyaretçi anlamında kendi rekorlarını kırmayı hedefliyor.
  
Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın sektörün ihracat gerçekleştirdiği pazarlar ve sürdürülebilirliğe katkı sağladığını belirterek, “Yurt dışında büyüme kararı veren, bu şekilde güzel bir fuar merkezi oluşturan Tüyap yönetimine çok teşekkür ederim” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, 1400 katılımcı ile bir fuar yapmanın büyük bir başarı olduğunu belirtti. Avdagiç, “Bu fuarın içindeki firmalar ve ortaya sürdükleri teknolojiler ulaşılabilir, kullanılabilir ve üretimi yapılabilir şekilde teknolojilerdir. Ayağı yere basan ürünler ve makineler ön plana çıkıyor. Atık konusu gerçekten çok önemli. Plastik sektörünün kendi imajı ile ortaya çıkarttıkları yenilikleri ile plastik atıklarını ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Önümüzdeki seneler içinde en az 5 milyon tonluk bir kapasiteyi sağlayacak ham madde tedariğini sağlamamız gerekiyor” dedi.

Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ise “Bu uzun yolculukta Plastik Fuarı’nda 32. yılımız olacak. Tüyap içinde de 45. yılımızı kutluyoruz. 32 yıl içinde çok güzel birliktelik sağladık” dedi.

Geri dönüşüm için ciddi çaba sarf ettik
Eski Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Bu sektörden birisi olarak hem bu sektörün gelişmesi hem de makine sektörünün gelişmesi çok önemli. Geri dönüşüm konusunda da PAGEV ile beraber ciddi çaba sarf ettik. Malzemelerin takibi ve geri dönüşü yapılacak mekanların düzenlenmesini sağlıyorduk. Özellikle plastik sektöründeki geri dönüşüm konusunda belli alanları ayırmak gerekiyor. Geri dönüşüm malzemelerinin ambalajlanması da çok önemlidir. Bu geri dönüşüm makinelerimiz ve tesislerimizin kendilerine has sanayi alanında faydalarını görüyorum” dedi.

Firma sayısı yüzde 22 arttı
Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de “Bu yıl 120.000 metrekare alanda, toplam 14 salonda, 43 ülkeden, 1.400 üzerinde firma ve firma temsilciliğini profesyonel alıcılar ile buluşturuyoruz. PAGEV ile yapmış olduğumuz değerli iş birliği neticesinde her yıl daha ileriye taşıdığımız fuarımız, iki yeni salonun da eklenmesi ile büyümesine devam etti. Geçtiğimiz yıla oranla katılımcı firma sayımız yüzde 22 artarken, fuar alanı metrekaremiz yüzde 15, yabancı katılımcı firma metrekaremiz de yüzde 73 büyüme gösterdi” dedi.

Plast Eurasia yüzde 20 büyüdü
PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu da PAGEV olarak kredibilite, nitelikli eleman ve yer gibi birçok sorununu çözdüklerini söyledi. Eroğlu, “Partnerimiz Tüyap ile 31 yılda bir dünya markası haline getirdiğimiz Plast Eurasia, bu yıl yüzde 20 büyüme gösterdi.  Ziyaretçi sayımızı artırdık. Talep patlaması yaşadığımız bir yıl oldu” diye konuştu.
En son teknolojilerin ve yeniliklerin sergilendiği fuarda, 1.400’ün üzerinde katılımcı firma, 65.000’den fazla sektör profesyoneli ile bir araya geliyor.  Plastik endüstrisinin lider markalarının sergileyeceği binlerce ürünü bir arada inceleme fırsatı yakalayacak olan ziyaretçiler fuarda, makine ve hammadde ana başlıkları altında en yeni ürün ve hizmetleri yakından görme şansı yakalıyor.

Yurt dışı katılımcı sayısı yüzde 73 arttı
Plast Eurasia İstanbul Fuarı, bu yıl da büyümesini sürdürdü. Yurt dışı katılımcı sayısı yüzde 73 oranında arttı. Açılışa 2 ay kala satışların tamamlandığı fuarda, 2023 yılında iki yeni salon daha ziyarete açıldı. Dünyanın dört bir yanından ürünlerini sergilemeye gelen katılımcılar Almanya, İngiltere, Polonya, Hollanda, İspanya gibi ülkelerin yanı sıra Hindistan, İran gibi sektörde önde gelen diğer ülkelerden de ziyaretçiler ile buluşacak.

Fuar, üç gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında, son gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.  

 
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN