Firma Adı İletişim Konum
RÜSTEM POLAT PLASTİK EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜH. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Cumhuriyet Mah. Hisar Cad. No:40/3 / Nilüfer / BURSA / TÜRKİYE
İletişim: +90 532 371 1729
Web: https://www.rustempolat.com
Salon: 12A
Stant: M2
Ürün Grupları
  • Ekstruderler
  • Geri Donusum Makineleri
  • Plastik Geri Donusum Hatti
  • Geri Donusum Ekstruderleri
  • Geri Donusum Teknolojileri
  • Muhendislik Plastikleri
  • Masterbatch
  • Renklendiriciler
  • Polimer
  • Granul
  • PVC Katki Malzemeleri
  • Termoplastik
  • Kompaund
  • Kompozit
  • Danışmanlık- Consultanct

Sektöründe Plastik odaklı kurulmuş olan ilk ve tek Eğitim ve Danışmanlık firması olarak, Bursa da kurulmuştur. Malzeme işleme kapasitesiyle Avrupa da sayılı bir konumda olan ülkemizde ne yazık ki bu alanda yeterli eğitim hizmeti sunulamamaktadır. Yetersiz eğitim ve temel malzeme bilgisi eksikliği sebebiyle, temel işletme sermayelerinden biri olan malzeme kullanımı son derece verimsizdir. İşleme sırasındaki verimsiz kullanım ve yüksek fire oranı, çok ciddi döviz çıktısına sebep olan ve sürekli büyüyen Plastik ve Kauçuk sektöründe temel eğitimi zorunlu kılmaktadır. Kuruluşumuzun temel amacı, ülkemizde yeterli eğitimi olmayan polimer alanındaki temel malzeme bilgisinin giderilmesi, sektörün bilinçlendirilerek kaynakların verimli kullanımını sağlanması ve çok büyük bir bölümü yurt dışından ithal edilen ve büyük döviz çıktısına sebep olan plastik malzemelerin daha verimli kullanımını sağlayarak ülke bazında katma değer artışı sağlamaktır. Eğitim ve Danışmanlık yanında, Arge alanında özellikle kendi birimi olmayan firmalara yol gösterici olarak, ürün geliştirme ve projelendirme çalışmaları yürüterek, değişik fonlardan hibe yada kredilerden yararlanmasını sağlamak bir diğer faaliyet alanımızdır. Bölgemiz itibariyle başta otomotiv, beyaz eşya, inşaat ve elektronik sektörlerinde edinmiş olduğumuz tecrübemizi, sektörel işletmelerimize yansıtırken, ürün geliştirme ve yatırım alanındaki ihtiyaçlara yönelik hizmetlerimiz ile girişimcilerimizin başvuracakları tek adres olarak çalışmalarımızı bütün ülke bazında sürdürmektedir.

Plastik Malzeme EğitimleriTemel Plastik Malzemeler Eğitimi
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Plastik ile ilgili kavramlar, plastik grupları, kullanım amaçları, avantajları, mekanik ve termal özellikler, performans ve fiyat dengesi, bozunma özellikleri ve korunma yöntemleri, kullanılan dolgular ve kazandırdığı özellikler, işleme şekilleri, test yöntemleri ve renk kavramı gibi konular ana hatlarıyla ele alınmıştır.

Plastik Kalite EğitimleriPlastiklerde Kalite Kontrol ve Test Yöntemleri
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

İşletmelerde tasarım süreci ile başlayan uygun hammaddelerin seçilmesi prosedürü, seçilen malzeme için yapılacak temel giriş kalite testlerinin belirlenmesi, uygun standartlara göre testlerin yapılması, testlerin ön hazırlıkları ve yapılma şekilleri, standartların karşılaştırılması ve standart baskı numuneleri, sonuçların yorumlanması ve karar verilmesi, temel polimer kavramları ve kalite tanımı konuları detaylı olarak ele alınmıştır.

Enjeskiyon Kalıplama EğitimleriEnjeksiyon Teknolojisi ve Plastiklerin Enjeksiyon Özellikleri
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

İşletmelerde tasarım süreci ile başlayan uygun malzeme seçilmesi, işlenmesi ve üretilmesi aşamalarını içine alan enjeksiyon prosesinin detayları bu eğitimde verilmiştir. Hammadde, enjeksiyon makinasını tanıma , kalıp ve kalıp özelikleri, makina kalıp uygunluğu, üretim ayarları işletme içi üretim konularına değinişmiştir. Yan işlemler olan malzeme kurutma, işletme içi faaliyetler ve kontrol konuları ile pekiştirilmiştir. Sonuç bölümünde, enjeksiyon üretiminde oluşan yaklaşık 30 hatanın tanımlanması, muhtemel sebepleri ve giderilmesi yöntemleri detaylı olarak ele alınmıştır.

Kompound TeknolojisiKompound Teknolojisi Kullanılan Katkılar ve Özellikleri
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Temel işleme teknolojisi olarak kompound ektrüzyon prosesi detayları, kompound işleme sürecindeki, makine seçimi, yan ekipmanların belirlenmesi, işletme kurulması ve yönetimi, malzeme seçimi, fomülasyon, arge mantığı, kullanılan katkılar, katkı özellikleri, ürün geliştirme ve ürün kontrol yöntemleri detaylı olarak ele alınmıştır.

Plastiklerde YanmaPlastiklerde Yanma ve Alev Geciktiriciler
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Zengin karbon kaynağı plastiklerin alev kaynağı ve çevresel oksijen ile olan tepkime ve sonuçları, plastik türleri ve bunların sektörel kullanımları dikkate alınarak ayrı ayrı ele alınmıştır. Yanma süreçleri, kendinden yanmazlık, geç tutuşma, oksijen indeksi, çıkan duman ve duman yoğunluğu, geç tutuşma, korunma yöntemleri, kullanılan FR katkılar, duman önleyiciler, formül oluşturma, kompound mantığı, sektörel uygulama ve örnekler ile ele alınmıştır. İçerik bütün sektörleri kapsamaktadır.

Kompozit MalzemelerKompozit Malzemeler
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Polimer sektörünün gelişmiş teknolojik uygulama şekli olan kompozitlerin iki temel grubu olan Termoset ve Termoplastik malzeme grupları birlikte ele alınmıştır. Her iki grubun özellikleri, üretim şekilleri, kullanılan matriksler, takfiye malzemeleri ve dolgular verilmiş, muhtemel üretim hataları tanımlanmış ve kompozit birleştirme teknikleri ve bunların tahribatsız olarak uygulanan tespit yöntemlerine değinilmiştir. Kompozitlerin farklı sektörlerdeki uygulama örnekleri verilerek kompozit bilgisi ve teknolojik önemi pekiştirilmiştir.

Plastik Geri DönüşümüPlastiklerde Geri Dönüşüm Yöntemleri
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Plastik proses sonucunda fire veya atık olarak çıkan veya kullanımı sonucu ekonomik ömrünü tamamalyan plastik mamüllerin, ekonomiye tekrar kazandırlması yönünde, hem fiziksel hemde kimyasal geri gönüşüm yöntemlerinin değerlendirildiği, çevre bilincini ve ülke okonomisini ön planda tutan yaklaşım ile bu tanımlama ve ayırma yöntemlerinin uygulanması ve takip edilmesi gereken süreçler, farklı malzeme gruplarındaki örneklemeler ile verilmiştir

Ekstrüzyon TeknolojisiEkstrüzyon Esasları ve Problem Giderme
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

In order to recycle plastic products that are wasted or waste as a result of plastic processes or that have completed their economic life due to their use, both physical and chemical recycling methods are evaluated, and the processes that these identification and separation methods should be applied and followed are given with examples from different material groups, with an approach that prioritizes environmental awareness and country economy.

DanışmanlıkYatırım Danışmanlığı
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Yeni yatırım alanları belirleme, sektörel fizibilite çalışması, ekipman seçimi ve yönlendirme, alt yapı çalışmaları ve işletme organizasyonu, laboratuvar kurulması, masterbatch tesisi kurulması, kompound tesisi kurulması ve devreye alınması, plastik geri dönüşümleri ve uygulamaları, köpük ve ektrüzyon hattı kurulması, dozajlama ve yardımcı ekipmanların seçimi, personel yetiştirme konularında destek ve yönlendirmeyi kapsar. Firmamız plastik sektöründe yatırım yapmayı düşünen girişimcilerimize eğitim aşamasında başlamak üzere, doğru pazarın belirlenmesi, doğru makinaların ihtiyaca uygun olarak seçilmesi ve doğru ürünlerin geliştirilmesi süreçlerinin tamamında, tam bir ortaklık mantığı ile hizmetini sunmaktadır.

DanışmanlıkÜrün Danışmanlığı
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Dolgulu ürünler (mineral tozlar, cam elyaf, cam bilya), yanmazlık (FR), darbe katkılı ürünler, mekanik özellik geliştirme, boya problemleri, sektörel standartlara uygun ürünler geliştirme ve her türlü formül oluşturma, kalite ve verimlilik alanında sunmuş olduğumuz çalışmalarımızdır. Konu başlıkları ilk etapta çoğunlukla masterbach ve kompound firmalarını ilgilendiriyor gibi görünmekle birlikte, başta tozdan imalat gerçekleştiren işletmeler olmak üzere, diğer bütün sektörlerde katma değeri artırmak için yapılacak bu tür geliştirmeler kaçınılmasızdır.

Firmanın kayıtlı temsilcilik bilgisi bulunmamaktadır.

  • RÜSTEM POLAT